DYR KURIOSITETER

Fire fakta, du måske ikke vidste om elefanter

Elefanten er det største pattedyr, der lever på vores planet i dag. Hanner af den afrikanske elefant kan f.eks. blive over tre meter høje og veje over fem tons.

I dag er det muligt at finde de to elefantarter - savanne- og skovelefanten - som lever i Afrika, og den asiatiske elefant, som lever i Syd- og Sydøstasien.

Elefanter har en tendens til at leve i grupper bestående af beslægtede hunner og deres unger, hvor den ældste hun betragtes som matriarken.

Getty Images
Hvor elefanter lever
Elefanten er det største pattedyr, der lever på vores planet i dag. Hanner af den afrikanske elefant kan f.eks. blive over tre meter høje og veje over fem tons. I dag er det muligt at finde de to elefantarter - savanne og skov - der lever i Afrika, og den asiatiske elefant, der lever i Syd- og Sydøstasien.
Getty Images
Gruppen med matriarken
Elefanter har en tendens til at leve i grupper bestående af beslægtede hunner og deres unger, hvor den ældste hun betragtes som matriarken.
Getty Images
Hvad de spiser, og hvor meget
Elefanter bruger mindst 18 timer om dagen på at æde. Deres foretrukne føde er plantemateriale som frugt, blade, skud, grene og rødder. De kan spise op til ca. 150 kg mad om dagen.
Getty Images
Hvordan de kommunikerer med hinanden
Hvordan holder elefanter kontakt med hinanden? De gør det ved hjælp af infralyd, der udsendes ved lave frekvenser, som mennesker ikke kan høre.
Getty Images
Elefanters drægtighed og fødsel
En hunelefants drægtighed varer hele 22 måneder. Når kalven bliver født, vejer den omkring 100 kg og fravænnes efter tre år, men efter ni måneder er den allerede i stand til at integrere nogle vegetabilske stoffer i sin kost.
Kunstgallerier Private samlinger
19/02/2024
Informativa ai sensi della Direttiva 2009/136/CE: questo sito utilizza solo cookie tecnici necessari alla navigazione da parte dell'utente in assenza dei quali il sito non potrebbe funzionare correttamente.