ZVÍŘECÍ KURIOZITY

Čtyři zajímavosti, která možná o slonech nevíte

Slon je největší savec žijící na naší planetě. Například samci slona afrického mohou měřit přes tři metry a vážit přes pět tun.

Dnes je možné najít dva druhy slonů - afrického a pralesního - žijící v Africe a slona asijského, který obývá jižní a jihovýchodní Asii.

Sloni obvykle žijí ve skupinách složených z příbuzných samic a jejich mláďat, přičemž starší samice je považována za matriarchu.

Getty Images
Kde žijí sloni
Slon je největší savec žijící na naší planetě. Například samci slona afrického mohou měřit přes tři metry a vážit přes pět tun. Dnes je možné najít dva druhy slonů - afrického a pralesního - žijící v Africe a slona asijského, který obývá jižní a jihovýchodní Asii.
Getty Images
Skupina s matriarchou
Sloni obvykle žijí ve skupinách složených z příbuzných samic a jejich mláďat, přičemž nejstarší samice je považována za matriarchu.
Getty Images
Druh a množství potravy
Sloni stráví krmením nejméně 18 hodin denně. Jejich oblíbenou potravou jsou rostliny, jako jsou plody, listy, výhonky, větve a kořeny. Denně mohou sníst až 150 kg potravy.
Getty Images
Jak spolu komunikují
Jak spolu sloni udržují kontakt? Používají k tomu infrazvuk vysílaný na nízké frekvenci, který člověk neslyší.
Getty Images
Březost a porod slonů
Březost sloní samice trvá celých 22 měsíců. Když se mládě narodí, váží asi sto kilogramů, odstaveno je až po třech letech, ale v devíti měsících je již schopno začlenit do své stravy některé rostlinné látky.
novinky o velkých hollywoodských hercích
24/04/2024
Informativa ai sensi della Direttiva 2009/136/CE: questo sito utilizza solo cookie tecnici necessari alla navigazione da parte dell'utente in assenza dei quali il sito non potrebbe funzionare correttamente.