DIERLIJKE CURIOSITEITEN

Ontdekking van de capibara, 's werelds grootste levende knaagdier

De capibara is het grootste levende knaagdier ter wereld, afkomstig uit Zuid-Amerika. Hij leeft hoofdzakelijk in savannen en dichte bossen, uitsluitend in de buurt van grote watermassa's.

De capibara leeft graag in zeer grote groepen, die kunnen oplopen tot honderd individuen, hoewel de meest voorkomende ongeveer 10 of 20 exemplaren zijn. Volwassen exemplaren kunnen een lengte bereiken van 106 tot 134 centimeter en een hoogte van 50 tot 62 centimeter. Het gemiddelde gewicht varieert van 35 tot 55 kilogram. Vrouwtjes zijn over het algemeen iets zwaarder dan mannetjes.

Capibara's zijn uitstekende zwemmers en kunnen tot vijf minuten onder water blijven. Ze kunnen ook bijna volledig onder water slapen, waarbij alleen hun neus, oren en ogen tevoorschijn komen.

Getty Images
Waar leeft de capibara
De capibara komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is het grootste levende knaagdier ter wereld. Hij leeft voornamelijk in savannen en dichte bossen, uitsluitend in de buurt van grote watermassa's.
Getty Images
Zijn afmetingen
De capibara leeft graag in zeer grote groepen, die kunnen oplopen tot honderd individuen, hoewel de meest voorkomende ongeveer 10 of 20 exemplaren tellen. Volwassen exemplaren kunnen een lengte bereiken van 106 tot 134 centimeter en een hoogte van 50 tot 62 centimeter. Het gemiddelde gewicht varieert van 35 tot 55 kilogram. Vrouwtjes zijn meestal iets zwaarder dan mannetjes.
Getty Images
Uitstekende zwemmers
Kapibara's kunnen tot vijf minuten onder water blijven en kunnen ook bijna volledig onder water slapen, waarbij alleen hun neus, oren en ogen tevoorschijn komen.
Getty Images
Zijn dagelijkse routine
Overdag, wanneer de temperaturen warmer zijn, zijn capibara's graag in of bij het water. Ze brengen hun tijd door met grazen of rollen in modderpoelen en hun karakter is rustig en gezellig. Dankzij hun zeer fijne gehoor en reukvermogen worden ze niet snel verrast door roofdieren.
Getty Images
Wat capibara's eten
Capibara's zijn planteneters en voeden zich voornamelijk met grassen, waterplanten, fruit en boomschors. Het zijn ook zelfvermeerderende dieren, d.w.z. ze voeden zich met hun eigen uitwerpselen om de darmbacterieflora te verbeteren die vervolgens de cellulose van het gras helpt verteren.
acteurs, zangers en schrijvers
12/04/2024
Informativa ai sensi della Direttiva 2009/136/CE: questo sito utilizza solo cookie tecnici necessari alla navigazione da parte dell'utente in assenza dei quali il sito non potrebbe funzionare correttamente.