ELÄINTEN HANKALUUDET

Neljä hauskaa faktaa, joita et ehkä tiedä norsuista

Norsu on suurin nykyään planeetallamme elävä nisäkäs. Esimerkiksi afrikanorsun urosyksilöt voivat olla yli kolme metriä korkeita ja painaa yli viisi tonnia.

Nykyään Afrikassa elää kaksi norsulajia - savannilla ja metsässä elävät - ja Aasian norsu, joka sen sijaan asustaa Etelä-Aasiassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Norsut elävät yleensä ryhmissä, jotka koostuvat sukua olevista naaraspuolisista yksilöistä ja niiden pennuista, ja vanhempaa naarasta pidetään matriarkkana.

Getty Images
Missä elefantit elävät
Norsu on suurin nykyään planeetallamme elävä nisäkäs. Esimerkiksi afrikkalaisen norsun urosyksilöt voivat olla yli kolme metriä korkeita ja painaa yli viisi tonnia. Nykyään Afrikassa elävät kaksi norsulajia - savanni- ja metsänorsu - sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa asuva aasianorsu.
Getty Images
Ryhmä, jossa on matriarkka
Norsut elävät yleensä ryhmissä, jotka koostuvat sukua olevista naaraista ja niiden pennuista, ja vanhin naaras on matriarkka.
Getty Images
Mitä he syövät ja kuinka paljon
Norsut viettävät vähintään 18 tuntia päivässä ruokailun merkeissä. Niiden suosikkiruokaa ovat kasvit, kuten hedelmät, lehdet, versot, oksat ja juuret. Ne voivat syödä jopa noin 150 kg ruokaa päivässä.
Getty Images
Miten ne kommunikoivat keskenään
Miten norsut pitävät yhteyttä toisiinsa? Ne tekevät sen käyttämällä matalalla taajuudella lähtevää infraääntä, jota ihminen ei kuule.
Getty Images
Norsujen tiineys ja syntymä
Naarasnorsun tiineys kestää kokonaiset 22 kuukautta. Kun vasikka syntyy, se painaa noin sata kiloa, se vieroitetaan kolmen vuoden kuluttua, mutta yhdeksän kuukauden ikäisenä se pystyy jo sisällyttämään joitakin kasviperäisiä aineita ruokavalioonsa.
näyttelijät laulajat ja kirjailijat
20/06/2024
Informativa ai sensi della Direttiva 2009/136/CE: questo sito utilizza solo cookie tecnici necessari alla navigazione da parte dell'utente in assenza dei quali il sito non potrebbe funzionare correttamente.