DYR KURIOSITETER

Fire fakta du kanskje ikke visste om elefanter

Elefanten er det største pattedyret som lever på planeten vår i dag. Hanner av den afrikanske elefanten kan for eksempel bli over tre meter høye og veie over fem tonn.

I dag finnes det to elefantarter - savanne- og skogselefanten - som lever i Afrika, og den asiatiske elefanten, som lever i Sør- og Sørøst-Asia.

Elefanter lever gjerne i grupper bestående av beslektede hunner og ungene deres, der den eldste hunnen regnes som matriarken.

Getty Images
Hvor elefantene lever
Elefanten er det største pattedyret som lever på planeten vår i dag. Hanner av den afrikanske elefanten kan for eksempel bli over tre meter høye og veie over fem tonn. I dag finnes det to elefantarter - savanne- og skogselefanten - som lever i Afrika, og den asiatiske elefanten, som lever i Sør- og Sørøst-Asia.
Getty Images
Gruppen med matriarken
Elefanter lever gjerne i grupper bestående av beslektede hunner og ungene deres, der den eldste hunnen regnes som matriarken.
Getty Images
Hva de spiser og hvor mye
Elefanter bruker minst 18 timer om dagen på å spise. Elefantenes favorittmat er planter som frukt, blader, skudd, grener og røtter. De kan spise opptil 150 kg mat per dag.
Getty Images
Hvordan de kommuniserer med hverandre
Hvordan holder elefanter kontakt med hverandre? De gjør det ved hjelp av infralyd med lav frekvens, som mennesker ikke kan høre.
Getty Images
Elefanters drektighet og fødsel
Drektigheten til en hunnelefant varer i hele 22 måneder. Når kalven blir født, veier den rundt hundre kilo og avvennes etter tre år, men allerede etter ni måneder er den i stand til å integrere noen vegetabilske stoffer i kosten.
skuespillere, sangere og forfattere
20/06/2024
Kunstgallerier private samlinger
20/06/2024
skuespillere, sangere og forfattere
19/06/2024
Informativa ai sensi della Direttiva 2009/136/CE: questo sito utilizza solo cookie tecnici necessari alla navigazione da parte dell'utente in assenza dei quali il sito non potrebbe funzionare correttamente.